Overige lessen

Introductiecursus

Ben je nieuwsgierig naar yoga? Wil je zelf ervaren wat yoga voor je kan doen, en of het bij je past? Dan is deze introductiecursus precies wat je nodig hebt!

In deze 4 lessen van 1,5 uur maak je op een veilige manier kennis met hatha yoga en leer je de basisbeginselen van:

  • yogahoudingen (asana’s)
  • ademhaling (pranayama)
  • meditatie

In deze cursus oefenen we met de basistechnieken en-houdingen, die uitgebreid worden behandeld. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan een juiste uitvoering en tussendoor is ruimte om vragen te stellen. Na afloop van deze cursus heb je een goede basis gelegd om op een veilige en prettige manier yoga te beoefenen. Iedereen kan zich aanmelden voor deze cursus, je hoeft niet lenig of fit te zijn.

Inhoud van de cursus:
*een korte uitleg van de theorie van yoga (wat is/betekent yoga?)
*uitgebreide kennismaking met de basishoudingen.
*oefenen met de basistechnieken van ademhaling en meditatie

De kosten bedragen € 97,50. Dit is inclusief yogamat en deelname aan 3 lessen na afronding van de cursus, om verder te oefenen en kennis te maken met andere docenten en stijlen.

Je kunt een introductiecursus doen op vrijdagavond van 20.30-22.00 uur (start 13 januari) en op zaterdagochtend van 10.00-11.30 (start 21 januari).

Bedrijfsyoga

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die yoga biedt voor de medewerkers in jouw bedrijf of organisatie? Kijk dan op de site van YogaWerkt, voor bedrijfsyoga in heel Nederland: www.yogawerkt.info.

Zengroep

“De weg van de Zen is jezelf leren kennen
Jezelf kennen is jezelf vergeten
Jezelf vergeten is je laten wekken door alle dingen.”

(vrij naar Dogen)

Zen betekent meditatie. Mediteren betekent ‘aandachtig zijn’. De beoefening van Zen betekent leren mediteren met een open geest vanuit een open hart. De praktische beoefening van mediteren, het zitten, wordt binnen het zenboeddhisme ‘Zazen’ genoemd. Door de regelmatige beoefening van Zazen, wordt je meer wie je bent.
In de lessen leer je hoe je thuis en in een groep kunt mediteren. De grondbeginselen van zazen worden uitgelegd en ingeoefend. We bespreken een aantal centrale begrippen uit de zentraditie. De nadruk legt op de beoefening. Het programma van onze zengroep bestaat uit:
– een korte inleiding van een zenleraar
– het reciteren van de hartsoetra
– zazen
– kinhin (meditatief lopen)
– zazen
– theeceremonie

Tijdens de inleiding komen verschillende onderwerpen aan bod. We noemen er enkele:

 • De uiterlijke en innerlijke houding van Zazen
 • aandacht voor wat je doet
 • vorm en leegte
 • verlichting
 • moderne en klassieke zenteksten en sutra’s.

De docent, Linda van Tuyl, is zenleraar. Sinds haar studie Godsdienstwetenschappen, in de jaren 80 van de vorige eeuw, is zij geraakt door het Boeddhisme. Naast de intellectuele interesse, beoefent ze al jaren Zazen. Dit heeft zij gedaan bij verschillende zenleraren en sangha’s en binnen- en buitenland. Zij is opgeleid tot Zenleraar in de traditie van Zen.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!