Introductieworkshop TRE

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zaterdag 14-04-2018
14:00 - 17:00

Locatie
De Aandachtsmederij


Heb je het gevoel dat je fysiek meer spanning los zou willen laten? Heb je geen woorden voor wat er zit, maar voel je dat je lichaam spanning kwijt wil?

Tension Releasing Exercises (TRE) is effectief in het oplossen van stress en onverwerkte emoties die zijn ontstaan door ervaringen in ons leven. Het lichaam kiest er bij een stressvolle gebeurtenis automatisch voor om zich te beschermen door je in een staat van alertheid te brengen (fight or flight) of zichzelf samen te trekken (freeze).

In het dierenrijk zie je dat deze spanning vervolgens los wordt gelaten door te shaken/trillen, waardoor de spanning wordt geneutraliseerd. Mensen hebben deze automatische reactie van het lichaam ook; ‘ik stond te trillen op mijn benen’. Maar we zien dit trillen als een onwenselijk effect (‘ze zien dat ik bang ben’) en proberen dit zoveel mogelijk te onderdrukken. Omdat we de spanning dan niet loslaten, bouwen we onbewust chronische spierspanning op waar we last van kunnen krijgen, bijvoorbeeld pijn in ons lichaam of slapeloosheid.

TRE, een methode van David Berceli, leert je oefeningen waardoor je lichaam het natuurlijke herstelmechanisme weer gaat gebruiken om iets letterlijk uit te shaken, zodat we herstellen van deze symptomen van spanning in het lichaam. In deze introductieworkshop leer je meer over TRE en hoe je zelf de oefeningen thuis kunt toepassen

De workshop wordt gegeven door Nienja Brouwer en er is plaats voor maximaal 12 personen. De deelnamekosten bedragen € 60.

Meedoen? Stuur een mail naar info@nienjabrouwer.nl of vul het onderstaande formulier in.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!