Overig aanbod

Je Eigen Wijze Weg
Deze training is een speelse en toch diepgaande kennismaking met Innerlijk Kindwerk van 4 (weekend)dagen. In een veilige en betrokken atmosfeer wordt de basis gelegd voor de ontmoeting en ervaringen met jouw innerlijk kind en de versterking van de volwassene.

Het ‘innerlijk kind’ staat voor de ervaringen en, vaak negatieve, overtuigingen die we in onze kindertijd hebben opgedaan en die ons hebben gevormd. Vanuit deze ervaringen en overtuigingen hebben we patronen ontwikkeld: manieren van denken en reageren die niet meer passen bij wie we werkelijk zijn. Het zijn mechanismen die ons vroeger hebben geholpen, maar die ons nu kunnen tegenwerken, zoals bijvoorbeeld in werk of relaties.

In deze training leer je onderzoeken welke patronen je hebt ontwikkeld, hoe deze tot stand zijn gekomen en dat je een keuze hebt in hoe je er mee om wil gaan. Het biedt op een speelse wijze een inkijk in je innerlijke wereld, niet vanuit het hoofd, maar juist door te luisteren naar de taal van het eigen lichaam. Het doel is niet ‘veranderen’ maar ‘bewust worden’. Hierdoor kan heling plaatsvinden en worden jouw kwaliteiten weer zichtbaar.

Wij werken onder andere met adem, meditatie, geleide fantasie en lichaamswerk. We werken in en met de groep, maar er is ook veel individuele aandacht. De training wordt verzorgd door deskundige trainers, therapeuten uit Amersfoort: Dhara de Nobel en Sajid (Martijn) van Waveren.

Meer informatie vind je op www.jeeigenwijzeweg.nl

 

Opleiding Deep Sound Massage

Leer Masseren met Klanktrillingen. In 7 stappen van Leek naar Expert!

Module 1 – Inleiding in de Klankmassage

Je ervaart eenvoudig de diep harmoniserende werking van de klankschalen in een kort klankschaalconcert. Daarna komen er diverse onderwerpen aan bod. Zoals de verschillende kloppers, slagtechniek en het gebruik van verschillende klankschalen. Je hebt de gelegenheid om met de klankschalen te werken. En je leert enkele toepassingen, zoals het geven van een voet- en rugmassage met klankschalen.

 Module 2 – Afronding van de basisklankmassage

Je leert een complete afgeronde klankmassagebehandeling ter ontspanning te geven. In deze klankschaalmassage zitten ook de volgende thema’s verwerkt: 1. Iemand uitnodigen aanwezig te zijn. 2. Iemand uitnodigen aanwezig te zijn vanuit zijn hart. 3. Iemand uitnodigen zichzelf uit te drukken vanuit zijn hart. Daarom is dit is een hele waardevolle klankschaalmassage om te gebruiken in je eventuele massagepraktijk.

Module 3 – Werken met klankschalen en de aura

Je leert hoe je klankschalen kunt gebruiken bij diverse fysieke klachten (zoals rugpijn en klachten in het schoudergebied) die vaak het gevolg zijn van energetische blokkades.

Er komen technieken aan bod, zoals energie verzamelen, energie afvoeren en het harmoniseren van de aura. Na afloop van deze module zul je je klankschalen doelgericht kunnen inzetten tijdens een klankschaalmassage.

Module 4 – Werken met klankschalen en de energiekanalen

Je leert hoe je iemands “vitale levensenergie” kunt versterken. Door energiekanalen te openen en laten stromen met klank. Daarmee kun je iemands gezondheid versterken. Nadat je deze module hebt gevolgd, heb je een heel arsenaal aan technieken in huis. Om zoveel mogelijk een gerichte klankschaalmassage te kunnen geven. Afgestemd op jouw cliënt.

Module 5 – Werken met klankschalen en de Fen gong

Je leert iemand meer in balans te brengen, aan de hand van de aura. Je leert hoe je dit kunt doen met klankschalen en met een Fen Gong. Deze gong werkt uiterst krachtig bij blokkades en spanningspijn in o.a. de rug, nek en schouders en is daarom een mooie aanvulling in de klankmassage.

 Module 6 – Master Module

In deze mastermodule deel je in kennis en ervaringen die je nergens anders zult vinden. Je maakt kennis met de “Revo Sound Grip” en de “Sound Reverse Methode” die Iwan Boersma ontwikkelde op grond van zijn eigen jarenlange ervaring in het werken met klankschalen. Je ontdekt krachtige klankschaaltechnieken met veel nieuwe mogelijkheden. Tegelijkertijd zul je hierdoor meer plezier, creativiteit en speelsheid in je klankschaalbehandelingen kunnen brengen.

Module 7 – Examenproef en certificering

Dit is de afronding van de cursus klankschaalmassage. Je bereidt je voor op het werken met cliënten in de praktijk. Vragen beantwoorden, het uitwisselen van ervaringen en cliëntgericht werken staat centraal. Deze middag werk je onder supervisie met gasten.*) Je krijgt de opdracht om een ontspanningsgerichte klankmassage te geven die specifiek is afgestemd op de vraag van jouw “client”. Je ontvangt een certificaat van bekwaamheid wanneer je de opleiding Deep Sound Massage voltooit. Dit certificaat geeft jou een uitstekende referentie.

*) De wijze van certificering kan worden aangepast. We werken in de les met gasten voor zover de grootte van de deelnemersgroep dit toelaat.

Voor meer informatie kijk je op de site van het Klankschaal Expertise Centrum

KRACHTtraining voor moeders
Coachingsgroep op basis van het Rots&Waterprogramma vanuit een haptonomische visie

Inhoud
We komen zes keer bij elkaar en zullen onze tijd goed besteden. We zullen onderzoeken wanneer we verharden en een Rots worden. Maar ook wanneer we Water kunnen blijven of te ‘waterig’ worden. Kunnen we de verbinding houden met onszelf en met ons kind als er stress bij komt kijken? Waar voel je dat je een grens bereikt en hoe ga je daarmee om?
We doen veel fysieke oefeningen, leren de signalen van ons lijf serieus te nemen en leren van elkaar.
De insteek van de training is dat je naar huis gaat met nieuwe inzichten en gevoelde ervaringen waar je dagelijks op terug kunt grijpen.

“Ik heb de training als zeer waardevol ervaren en neem alle verworven inzichten mee in de praktijk van het dagelijks leven!
Ik voel nu al verschil!”
– Christien, deelnemer herfst 2018

“Door de praktische oefeningen worden opeens dingen/patronen/barrières/gevoelens veel duidelijker. Ook doordat je de tijd er voor neemt om je eens even op jezelf te richten. Als moeder ben je zo vaak met je kinderen/anderen bezig. Het is voor mij een heel fijn moment om tijd te nemen voor reflectie en stil te staan hoe het nu echt met me gaat. Ik gun dat iedereen.”
– Jessica, deelnemer herfst 2018 –

Een serie van 6 bijeenkomsten op woensdagochtend van 9.15-11.00 uur.

Zie voor actuele data, prijzen en overige informatie de site van Iris Mak.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!