Yoga

Wat is yoga

 

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuk’ en betekent samenbrengen of verenigen: het doen van yoga is erop gericht alle lagen van ons menszijn – fysiek, emotioneel, energetisch, mentaal en spiritueel – met elkaar te verenigen. In yoga wordt uitgegaan van een onlosmakelijke verbondenheid en constante wisselwerking tussen al deze lagen van zijn. Zo geeft bijvoorbeeld iedere ervaring of gedachte een reactie in je lichaam en je emoties, en werkt iedere emotie door in je gedachten en je lichaam.

Je kunt yoga niet fout doen. Als iemand zeg ‘niet goed te zijn in yoga’, bedoelen ze daarmee vaak niet lenig te zijn of snel afgeleid. Maar dat is juist een teken dat het goed voor je zou zijn om yoga te doen! Iedereen heeft beperkingen, ook al zijn die niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. En yoga beoefen je binnen je eigen mogelijkheden, met respect voor je eigen grenzen. Feitelijk is het zo, dat iedereen die ademt yoga kan beoefenen.

 

 

Aandacht smeden

De yoga van De Aandachtsmederij kun je omschrijven als ‘mindful yoga’: het is een zachte en aandachtige vorm van yoga, waarbij het er meer om gaat dat je voelt wat er gebeurt, dan dat je allerlei ingewikkelde houdingen kunt aannemen. Door deze benadering word je gestimuleerd om je aandacht te verleggen van de buiten- naar de binnenwereld en leer je om je lichaam (weer) te voelen. Door aandacht te smeden voor je binnenwereld ontstaat een ruimer begrip voor wie je bent, wat je bent, en waar je bent. Dit begrip kan je helpen met het loslaten van weerstand en doorbreken van zowel fysieke als mentale en emotionele patronen.

 

 

Soepel en sterk

Naast deze uitbreiding van zelfbewustzijn kan yoga je helpen om je soepel en sterk te voelen in je eigen lijf, of je nu 20 bent of 80, met allerlei klachten of juist met weinig beperkingen. Vooral als je last hebt van spanningen of stress kan yoga je helpen met zachtheid te ontspannen en je balans weer te vinden. De meeste beoefenaars van yoga ervaren veel positieve effecten, zoals vermindering van stress, meer spierkracht en toename van flexibiliteit van spieren en gewrichten. Ook kun je merken dat je weerstand verbetert, je uithoudingsvermogen groter wordt en je een betere balans en concentratie krijgt.

We bieden lessen aan in diverse yogastijlen, met voor elk wat wils. Bovendien bieden we ook andere lessen aan die goed aansluiten bij yoga en zijn er mogelijkheden voor het volgen van diverse cursussen. Kijk in de lesrooster of bij de specials wanneer de les van je keuze plaatsvindt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!